sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Teaser traileri: Avengers: Age of Ultron


Joss Whedonin ohjaama ja käsikirjoittama Avengers: Age of Ultron saapuu teattereihin Suomessa huhtikuussa 2015. Tarkkaa päivää ei ole vielä tiedossa, mutta mahdollisesti 24. huhtikuuta, kuten Ruotsissa. Pääosissa Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, James Spader, Paul Bettany, Hailey Atwell, Andy Serkis, Don Cheadle ja Thomass Kretschmann.

lauantai 4. lokakuuta 2014

Katsotut elokuvat: Syyskuu 2014

86. Brick Mansions (2014) **
Tästä olisin jossain määrin voinut tykätäkin, mutta valitettavasti editointi oli täysin epäonnistunut. Etenkin juonessa oli aivan kammottavia aukkoja ja hyppäyksiä ja tuntui kuin jotain olisi jäänyt kuvaamatta. Ilmeisesti tämä saatiin kuitenkin kokonaan kuvattua ennen kuin Paul Walker kuoli auto-onnettomuudessa. Toimintakohtaukset olisivat olleet ihan kohtuu hyvin kuvattuja, mutta valitettavasti nekin oltiin pilattu liian nopeille leikkauksilla ja väärillä kuvakulmavalinnoilla. Tämä oli uusintaversio Luc Bessonin tuottamasta ja käsikirjoittamasta Banlieue 13 leffasta, jossa nähtiin toisessa pääroolissa David Belle, joka esitti tässä samaa hahmoa. Besson toimi myös tässä tuottajana ja käsikirjoittajana, joten loppupeleissä on syytettävä häntä elokuvan huonoudesta. Kumma tuottaja-ohjaaja on Besson, välillä tekee aivan mielettömän hyviä elokuvia ja välillä taas tälläisiä epäonnistuneita kökköilyjä. Missä lie syy?

87. Killer Clowns from Outer Space (1988) **
Tämä kulttileffa osoittautui varsin heikoksi. Tehosteet olivat niin köyhät ettei tätä voinut missään vaiheessa ottaa vakavasti, ei tosin ollut tarkoituskaan, mutta joku taso täytyisi silti olla. Ulkoavaruuden tappajaklovnit saapuvat tässä siis pikkukylään ja alkavat tappaa sen asukkaita varsin noloin tavoin. Ohjaaja Stephen Chioda on sittemmin työskennellyt nukkeanimaattorina ja hänen tunnetuin työnsä on Team America – World Policen nukkeanimointi. Mies on työstänyt viime vuosina myös tämän jatko-osaa The Return of the Killer Clows from Outer Space in 3D, jonka pitäisi valmistua 2016, mutta aika näyttää saako sitä koskaan valmiiksi.

88. Heathers (1988) ***
Tästä jäi vähän kahtiajakoiset fiilikset. Toisaalta tykkäsin kovasti, toisaalta tämä ei ollut kovinkaan uskottava. Pitää katsoa kyllä uudestaan ennen kuin tälle voi antaa lopulliset pisteet. Selkeästi aikaansa edellä tämä elokuva oli 80-luvulla. Teatterikierroksella floppasi melko pahasti, mutta kun julkaistiin aikoinaan VHS:nä saavutti melko kovaa suosiota.

89. Neighbors (Naapurit) (2014) *½
Huumoria idiooteille. Kauaksi ollaan tultu kasarikomedioista, silloin sentään tirkisteltiin kauniita tyttösiä suihkussa, nyt vaan pössytellään maria ja tapellaan dildoilla. Alastomien naisten sijaan nähtiin lähinnä miesten karvaisia perseitä.

90. Maleficent (Pahatar) (2014) ***½
Mainio uusintatulkinta Disneyn Prinsessa Ruusunen elokuvasta. Angelina Jolien ympärille tämä oli hyvin pitkälti rakennettu ja aika yllättynyt olisin jos hän ei tästä Oscar-ehdokkuutta saisi parhaasta naispääosasta. Voittoon en usko, mutta ehdokkuuden kyllä ansaitsisi. Kannattaa katsella ensin Prinsessa Ruusunen ja sitten tämä, muuta tästä ei oikeastaan kannata tietääkään juonellisesti. Aika rohkeasti tässä tehtiin jopa pilaa tuosta Disneyn rakastetusta animaatiosta. Täydellinen onnistuminen tämä ei missään nimessä ole, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen.

91. Edge of Tomorrow (2014) ****
Tykkäsin kovasti. Groundhog Day, Starship Troopers, The Matrix ja Aliens elokuvat tulevat ensimmäisinä mieleen tätä katsoessa, kivasti sekoitettu niiden parhaita puolia. Lähitulevaisuudessa vihamieliset ulkoavaruuden olennot, joita aletaan kutsua nimellä Mimics, saapuvat maahan meteoriitin mukana, tuhoavat suurimman osan Euroopasta ja kukistavat kaikki sotilashyökkäykset, kunnes uuteen sotilasteknologiaan pukeutunut kersantti Rita Vrataski (Emily Blunt) onnistuu ensimmäisenä voittamaan taistelun niitä vastaan. Taisteluista mahdollisimman kaukana pysyttelevä tiedotusupseeri ja pelkuri William Cage (Tom Cruise) joutuu vastahakoisesti taisteluiden etulinjaan, jossa kuolee. Mies kuitenkin herää edellisenä päivänä ja huomaa olevansa aikasilmukassa, jossa kuolee aina uudestaan ja uudestaan. Hänen on opeteltava taistelemaan, saatava apua Vrataskilta ja selvitettävä mitä Mimicsit ovat päästäkseen pois aikasilmukasta. Perustuu japanilaiseen All You Need Is Kill mangaan. Emily Blunt on tehnyt aiemmin muutamia hyviä roolisuorituksia, mutta vasta tässä hän tekee todella mieleenpainuvan roolisuorituksen Rita Vrataskina. Sopisi hyvin Marvelin tai DC:n supersankarileffan naissankariksi, vaikkapa Ms. Marveliksi, huhujakin siitä on jo liikkunut. Tom Cruise tekee jälleen hyvää työtä pääroolissa.

92. Oculus (2013) ***
Ihan ok kauhuleffa. Ohjaaja Mike Flanagan teki vuonna 2006 lyhytelokuvan Oculus: Chapter 3 – The Man with the Plan, jossa mies aikoi todistaa antiikkisen peilin kummittelevan ja olleen syyllinen isänsä suorittamiin kauhutekoihin vuosia aiemmin. Tässä samaa juonta on kehitetty eteenpäin ja tällä kertaa juoneen on tuotu mukaan myös miehen sisko. Aikas kiva kauhuleffa on saatu aikaiseksi, mutta ei mitään sen ihmeempää vaikka loppu aika tyly olikin. Siskoa esittävä Karen Gillan nousi pienoiseen kulttisuosioon Doctor Who sarjasta ja on sittemmin nähty myös Guardians of the Galaxyssa Nebulan roolissa.

93. How to Train Your Dragon 2 (Näin koulutat lohikäärmeesi 2) (2014) ***½
Heikompi kuin ensimmäinen osa, mutta oikein mainio animaatioseikkailu kylläkin. Kassatulojen osalta vielä isompi menestys kuin ensimmäinen osa, joten kolmas osa on jo suunnitteilla, tosin jostain syystä 2016 sijaan sen ensi-ilta siirrettiin vuodella 2017. Ilmeisesti haluavat suunnittella sitä kaikessa rauhassa ja hyvä niin.

94. The Other Woman (Se toinen nainen) (2014) **
Carlyn (Cameron Diaz) uusi komea ja rikas poikaystävä Mark (Nikolaj Coster-Waldau) osoittautuu olevan naimisissa ja hieman yllättäen Carlysta ja Markin vaimosta Katesta (Leslie Mann) tulee parhaat ystävät tutustuttuaan. Kun he saavat tietää Markin paneskelevan myös kolmatta naista, Amberia (Kate Upton) heidän lisäkseen, he päättävät kostaa kolmistaan Markille. Aikas paska komedia.

95. Transformers: Age of Extinction (Transformers - Tuhon aikakausi) (2014) *
Transformers - Aivosolujen joukkotuho. Kalkkunahan tämä suorastaan oli. Hämmästyttävän huonoa editointia. Ainoat hyvät jutut tässä olivat John Goodman Houndin äänenä ja käytävällä tukkeena olleet kiinalaismummot.

96. Kauhun millimetrit (1992) **½
Siinä hilkulla että voiko tätä kokopitkäksi elokuvaksi kutsua kun pituutta on vain 61 minuuttia, mutta menköön nyt kokopitkänä. Visuaalisesti tässä oli muutamia todella hienoja hetkiä, joista tuli mieleen jopa Dario Argenton gialloklassikot. Valitettavasti juoni taas oli aikamoisen kehno ja pituutta olisi voinut helposti olla puoli tuntia vähemmän. Ihan hyvää yritystä tässä oli tehdä suomalainen kauhuelokuva, mutta ihan ei onnistuttu.

97. Frank (2014) ***
Ihan kiva pikkurahalla tehty komedia. Muusikon urasta haaveileva Jon (Domhnall Gleeson) liittyy Soronprfbs nimiseen omalaatuiseen bändiin, jota johtaa feikkipäähän pukeutunut Frank (Michael Fassbender). Mukana myös Maggie Gyllenhaal ja Scoot McNairy.

98. Starcrash (Avaruussota) (1978) *
Tylsä ja halvalla tehty Star Wars-kopio. Tosin jostain kummasta syystä budjetti oli peräti 4 miljoonaa dollaria, taisi mennä huoriin ja huumeisiin. Caroline Munron tiukkaa puolialastonta vartaloa sentään katseli mielellään, mutta sekin hupi päättyi valitettavasti lyhyeen. Liekö itse halunnut enemmän vaatteita päälleen kun ei kauaa viihtynyt vähissä vaatteissa.

100. God Help the Girl (2014) ***
Tykkäsin, mutta joku juttu tässä jäi vaivaamaan. Elokuvamusiikkia aiemmin kirjoittaneen Stuart Murdochin ensiohjaus. Musakohtaukset olivat hyviä etenkin loppupuolella, aluksi tuntuivat aika vaivaannuttavilta. Päärooleja esittäneet Emily Browning, Olly Alexander ja Hannah Murray vetäisivät hyvät roolisuoritukset, Emily ja etenkin Hannah lauloivat myös upeasti. Jotkut ovat haukkuneet ultimaattiseksi hipsterileffaksi ja sitäkin tämä oli, mutta enimmäkseen kyllä oikein mainio sellainen. Joku juttu tässä vaan ei ihan iskenyt, kenties toinen katselukerta sitten joskus valaisee paremmin.

101. X-Men: Days of Future Past (2014) ****+

Uusintakatselu.