torstai 11. lokakuuta 2012

Nashville


Nashville (2012)
Luoja: Callie Khouri
Näyttelijät: Connie Britton, Hayden Panettiere, Charles Esten, Eric Close, Clare Bowen, Jonathan Jackson, Sam Palladio, Robert Wisdom, Powers Boothe, Judith Hoag, Burgess Jenkins
Pisteet: ***
Thelma & Louise elokuvan käsikirjoituksesta Oscarin ja Kultaisen maapallon 90-luvun alussa voittaneen Callie Khourin luoma uutuussarja Nashville starttasi Yhdysvalloissa 10. lokakuuta 2012. Ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikuttaa kohtuullisen seurattavalta.
Nashvillessa asuvan nelikymppisen kantrimusiikin supertähti Rayna Jamesin (Connie Britton) ura alkaa olla hiipumaan päin ja kustannuksia pienentääkseen levy-yhtiö pakottaa hänet joko yhdistämään kiertueensa diivailevan teinitähti Juliette Barnesin (Hayden Paniettere) kanssa tai menettämään levy-yhtiön tuen hänen uudelle levylleen ja kiertueelleen. Ehtona on että Rayna esiintyy ennen Juliettea eli toimii hänen lämmittelijänään, mikä on kokeneelle kantritähdelle tietysti nöyryyttävää. Hänelle annetaan muutama päivä aikaa miettiä asiaa. Samaan aikaan Raynan rahavaikeuksiin ajautunut aviomies Teddy Conrad (Eric Close) saa yllättävän tarjouksen Raynan kierolta miljonääri-isä Lamar Wyattilta (Powers Boothe). Tämä lupaa rahallista tukea jos Teddy ilmoittautuu mukaan pormestariehdokkaaksi. Raynan bändin pääkitaristi Deacon Clayborne (Charles Esten) taas saa yllättävän tarjouksen lähteä johtamaan Julietten bändiä ja saamaan muutoinkin kovaa kyytiä useiden miesten sängyissä hyppivältä Juliettelta. Deaconin sisarentytär Scarlett O'Connor (Clare Bowen) taas osoittautuu melkoiseksi lauluntekijäksi ja laulajaksi, joka voi hyvinkin pelastaa Raynan ainakin musiikkiin liittyvistä ongelmistaan.
Jos kantrimusiikkielokuvat ovat lähellä sydäntäsi, kannattaa alkaa seurailemaan tätä ABC-kanavan uutta musiikkidraamasarjaa, jossa kieroillaan, lauletaan ja kieroillaan vähän lisää. Connie Britton vetäisee vakuuttavan roolisuorituksen ikääntyneenä kantritähtenä, jonka on joko alistuttava muiden tahtoon tai oltava näitä ovelampi. Huono isäsuhde, suhdekuviot Teddyn ja ex-rakas Deaconin kanssa ja kilpailu kantritähteydestä Julietten kanssa takaavat ainakin yhdeksi tuotantokaudeksi jännitettävää. Tai sitten voi keskittyä ihan vain kuuntelemaan musiikkia, jota sarjassa riittää myös. Käsittääkseni näyttelijät esittävät laulunsa itse. Halutessaan voi keskittyä myös tuijottamaan Hayden Panettierea diivailevan Julietten roolissa, jonka laulutaidot johtuvat lähinnä auto-tunen avustuksesta. Pilottijaksi kuvattiin alkuvuodesta 2012 ja ABC näytti ennen kesää vihreää valoa muidenkin jaksojen kuvaamiselle. Yhteensä ensimmäisellä tuotantokaudella nähdään 13 jaksoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti