torstai 13. syyskuuta 2012

Second in Command


Second in Command (2006)
Ohjaus: Simon Fellows
Käsikirjoitus: Jonathan Bowers, David L. Corley, Jayson Rothwell
Näyttelijät: Jean-Claude Van Damme, Julie Cox, Alan McKenna, William Tapley, Razaaq Adoti, Velibor Topic, Warren Derosa, Ian Virgo, Raffaello Degruttola, Serban Celea, Vlad Ivanov, Emanuel Parvu, Razvan Oprea, Colin Stinton
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 236
Pisteet: **
Navy SEAL-sotilaskomentaja Sam Keenan (Jean-Claude Van Damme) saapuu Itä-Euroopassa sijaitsevaan Moldaviaan ottakseen kakkoskomentajan tehtävät vastaan paikallisessa Yhdysvaltain suurlähetystössä. Samalla hän aikoo viettää aikaa tyttöystävänsä Michelle Whitmanin (Julie Cox) kanssa, joka on reportteri. Maa on kuitenkin ajautunut juuri sisällissotaan ja Keenan joutuu hakemaan heti alkajaisiksi presidentti Yuri Amirevin (Serban Celea) turvaan suurlähetystöön, sillä tämä yritetään murhata omassa presidentinpalatsissaan kansaa sortaneen entisen presidentin kannattajien toimesta. Nämä samaiset kannattajat, joita johtaa Anton Tavarov (Velibor Topic) niminen sissijohtaja, piirittävät suurlähetystön ja aikovat hyökätä sinne ellei presidenttiä luovuteta heille. Apua on tulossa vasta useiden tuntien päästä, jonka ajan Keenanin on pidettävä presidentti turvassa ja samalla saatava alaistensa luottamus puolelleen. Vaaraan joutuu myös Michelle, joka yrittää tehdä uutisjuttua tilanteesta.
Melkoisen löysä toimintatrilleri Van Dammelta. 2000-luvulla näitä suoraan videolevitykseen menneitä toimintatekeleitä alettiin tehdä pääasiassa Itä-Euroopan maissa, joissa niitä pystytään tekemään halvemmalla kuin esim. Yhdysvalloissa. 12 miljoonaa dollaria maksanut elokuva näyttääkin muutamassa kohtauksessa hieman tyyriimmältä kuin on, etenkin räjähdyksiin on panostettu parissa kohtaa ihan kivasti. Meno on kuitenkin pilattu huonolla kuvauksella ja leikkauksella. Toimintakohtauksista ei saa oikein mitään selvää. Ohjaaja Simon Fellows ohjasi seuraavana vuonna myös toisen toimintaleffan Van Dammen kanssa, Until Deathin, joka on tätä melkoisen paljon parempi. Fellows on ohjannut myös Wesley Snipesin tähdittämän toimintaleffan 7 Seconds. Ei tämä Van Dammen elokuvista ihan huonoimmasta päästä suinkaan ole, mutta eipä kyllä myöskään lähelläkään parhaita tekeleitä. Kerran katsottavaa huttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti